Lets Play at School e- Twinning Projesi

Lets Play at School e- Twinning Projesi

LET’S PLAY AT SCHOOL

Kuruculuğunu Türkiye ve Romanya‘nın üstlendiği, LET‘S PLAY AT SCHOOL isimli uluslararası eTwinning projesi, okulumuz öğretmenlerinden Hilal ÇETİN tarafından yürütülmeye başlandı. 

08.01.2024 186

LET’S PLAY AT SCHOOL

Öğrenciler yaşamları boyunca kendilerine lazım olan en önemli bilgileri öncelikle ailelerinden, okullarından ve arkadaş gruplarından alırlar. Eğitimin temeli ailede atılır ve okulda inşa edilir. Bu nedenle ailelerimiz eğitimin önemli ögelerindendir. Bu nedenle ebeveynlerin eğitime katılımı, okulda eğitim ortamlarına katılımlarının sağlanması ve çocuklarıyla kaliteli zaman geçirmelerinin sağlanması büyük önem taşıyor. Akıl ve zekâ oyunları sayesinde öğrenciler hem bilişsel becerilerini geliştirecek hem de ebeveynlerini okul etkinliklerinde görerek motive olacaklar. 

          Bu projemizde belirlediğimiz ilk hedef ile ebeveynler öncelikle kendilerine verilen akıl ve zekâ oyununu öğrenerek sorumluluk alacaklar. Belirlenen tarihte okula gelecekler ve seçtikleri oyunu öğrencilere öğretecekler. Daha sonra öğrencilerle birkaç kez oyun oynayacaklar. Toplamda altı akıl ve zekâ oyunu, altı ebeveyn tarafından, her oturum arasında iki hafta arayla öğretilecek. Teneffüslerde ve boş zamanlarında öğrenciler bu oyunları oynayacak ve pekiştireceklerdir. Oyunlar tamamlandıktan sonra öğrenciler, geri dönüştürülmüş malzemeler veya doğal kaynaklar kullanarak kurallara uygun, orijinal bir oyun tasarlayacak ve bunu başkalarına tanıtacak. Öğrenciler aynı zamanda günümüz teknolojisine uyum sağlamak amacıyla zekâ oyunları hazırlanmış olan web2.0 araçlarını kullanarak müfredattaki kazanımları eğlenceli olarak öğrenmiş olacaklar. Aşağıdaki proje tanıtım videomuzu izleyebilirsiniz.